Terima kasih!

Hit Counter

Wednesday, December 19, 2012

Lesson I Learn


 Assalamualaikum.
I learned a lesson today.


Sooo, here the story :
I buy  MP3 at PC Fairs today with RM29.But unfortunately, the MP did not function well .(I don't know either I don't know how to use or the MP is already broken when they sold).Then , aku rasa sangat marah dan geram. Aku marah diri sendiri sebab tak berhati-hati memilih barang sebab aku pantang jumpe sale.Tapi aku geram tak cakap kat orang , aku pendam .Sebab aku tahu salah aku .Hati tetap tak tenang sebab geram duit melayang begitu sahaja.
But I keep calm and patient.
 I do believe that everything happened for a reason .
"Because Allah have a better plan for me."
Ayat ini aku ulang banyak kali dalam hati .
I called my family and let them know what happened today. I thought they going to be mad because I spent my money useless thing, but however they give me support and told me that it is okay. We talked and talked.Then,after all the conversation: Baru lah hati aku tenang. Hilang rasa geram. Dan aku yakin , inilah hikmah yang Allah nak tunjukkan dekat aku . 
  "Hargai Keluarga"
 Sejauh mana pun kita pergi , jangan lupa kan keluarga . Sebab akhirnya , keluarga lah yang akan berada di samping kita di saat dunia melupakan kita. And one more thing that I learn:
Segala apa yang terjadi dalam hidup kita , 
Yakin lah bahawa Allah telah merancangkan yang terbaik.
"Keep positive thinking and do remember Allah in every decision we made"

"Ya Allah ,Alhamdulillah dan Terima Kasih di atas segala nikmat yang telah kau berikan."
Family. Love.