Terima kasih!

Hit Counter

Monday, April 2, 2012

Hijab

Assalamualaikum :)
Nak dikongsi post nih , bimbang ade hati yang terluke .
Kalau tak dikongsi post nih , bimbang jike dikate tidak berkongsi cerite .
Ape pun yang anda anda fikirkan ,
niat aku berkongsi di sini hanya sekadar renungan kite bersame sesame umat Islam .
...........
while stalking Facebook tadi : I found out about this post .
" Rakan-rakan di Facebook . Kalau kite nak Like , kena Hati-Hati.
sebab andai kite like gamba yang tidak menutup aurat dan keterlaluan, seolah-olah kite bersetuju dengan gaya die . err , nanti die mesti akan upload lebih bnyk gamba yang tak tutup aurat . ini bukan nak cakap sesiape . saje nak berkongsi ilmu . kan lebih manis bile berhijab. Kite kan dah tahu hukum kan ? Alangkah bahagianye Future Husband kite bile die menjadi orang pertame yang melihat rambut kite . "

. Minta Maaf jika ade yang terkilan apabile membace .
Aku hanye berkongsi ape yang aku bace .
Aku pun tidak laa sempurne mane dalam penjagaan aurat nih.
Tapi aku masih nak belajar cara yang betul .
Dunie semakin tue .
Tak ade istilah terlambat .
Jangan kite takut nak berubah sebab takut kawan kawan memperli kite.
Kite patut bersyukur sbb ALLAH masih bagi kite peluang .

p/s : Maaf sekali lagi jike ade hati yang tersinggung .
credit to Zamzulaikha sbb berkongsi ilmu nihh :)